IMG 3892Nieuw in de webshop, de originele Volvo-forum.nl mok.
Drink je koffie, melk, chocolademelk tijdens het surfen door het forum nu in stijl.
Slechts 16,95 incl. verpakken en verzenden

Poster800Hét Volvo evenement van deze zomer vindt plaats op 22 juni in de prachtige omgeving van het Groene Paviljoen - Bomencentrum Nederland in Baarn.

We vieren er samen met heel veel Volvoliefhebbers het 10-jarig bestaan van Volvo-forum.nl !

De hele dag is er van alles te beleven met en over Volvo. Het privé Volvomuseum 'Swedish Collection' is open, doe met je eigen klassieke Volvo mee aan het Concours of kom gewoon al die schoonheid bekijken. Kom je met een Volvo, dan is parkeren gratis.
Alle deelnemers en bezoekers moeten zich wel even aanmelden.

Alle informatie over deze Volvodag: KLIK HIER

Waar

Deel dit bericht met al je Volvovrienden !

ventieldopje-winterbanden
Ook in Nederland gebruiken steeds meer mensen winterbanden. Elk voor en najaar worden de wielen dan gewisseld en opgeslagen.
Bij iedere wielenwissel moet de wielen weer op de oorspronkelijke plaats terug komen. M.a.w. rechts voor, links achter etc. Daarom moet men bij elke bandenwissel de banden merken. Het merken gebeurt meestal met een krijtje of een stuk afplakbank. Vaak laten de plakbandjes los of is het krijtteken weg of slecht leesbaar. Daarom introduceren wij gemarkeerde ventieldopjes IdCaps© die dit probleem voor eens en voor altijd oplossen.

Een setje IdCaps© bestaat eenvoudigweg uit 4 ventieldopjes met een eenvoudige markering. Simpel en doeltreffend:

RV = Rechts Voor
LV = Links Voor
RA = Rechts Achter
LA = Links Achter

Te bestellen in de webshop in de rubriek Diversen

LenteZodra het weer mooier wordt en de lente begint, is het tijd om de laatste overblijfselen van de winter weg te wassen en uw auto klaar te stomen voor het warmere weer. Uw auto is een waardevolle investering. Door er nu goed voor te zorgen, voorkomt u later kopzorgen en houdt u uw auto in topconditie. Hieronder vindt u de top 10 tips om uw auto lenteklaar te maken.

1. Een van de eerste dingen waar u aan moet denken om met uw auto de lente in te gaan is het afnemen van de winterbanden en het aanleggen van nieuwe zomerbanden. Deze banden kunnen goed tegen de komende hitte en zijn een stuk lichter voor uw auto. Belangrijk dus om hiervoor te zorgen voor de daadwerkelijke zomer aanbreekt.

2. Wist u dat uw auto langer goed blijft door deze te wassen? In vele delen van het land vindt u zand, stof en zout in de lucht en op de straat. Al deze dingen vreten aan de buitenste laag van uw auto. Aan het begin van de lente, of zelfs nog ervoor, is het dus een aanrader om uw auto een goede wasbeurt te geven.

3. Laat uw wagen er weer uitzien als nieuw door hem naar een autowinkel te brengen. Hier kunt u uw geheel laten verzorgen en schoonmaken, vooral ook de tapijten binnen.

4. In de lente kan het vaak behoorlijk regenen, vooral in Nederland. Laat daarom een nieuw stel ruitenwisserbladen op uw auto zetten. Dit zorgt ervoor dat uw zicht niet vertroebeld wordt door zware regen. Veiligheid staat immers voorop.

5. Help uw motor gemakkelijker te ademen door uw luchtfilter vervangen. Zout en zand in het regenwater wordt vaak meegezogen in de luchtinlaat van de motor wanneer u rijdt. Gelukkig is de luchtfilter daar om te voorkomen dat dit in de motor zelf komt, maar dan moet deze wel periodiek vervangen worden. De lente is een ideale moment om de luchtfilter te controleren en uw motor te laten ademen.

6. Als uw wielen niet goed zijn uitgelijnd, kan het ertoe leiden dat uw banden ongelijkmatig slijten. De winter eist zijn tol op de wegen en de voertuigen. Water, in scheuren in het wegdek, bevriest en zorgt ervoor dat stukken uit de weg komen. Deze gaten die daaruit ontstaan kunnen zelfs de meest zorgvuldige chauffeurs verrassen. Het raken van een substantiële graszode in het wegdek kan ervoor zorgen dat de wielen in foute richtingen vertrekken. Wanneer uw auto niet recht naar beneden de weg afrolt, het stuur naar één kant trekt, u trillingen ervaart op snelheid of uw banden beginnen zich ongelijkmatig te gedragen, is het dus hoog nodig om uw banden weer recht te laten trekken.

7. Wacht niet tot het te warm is om erachter te komen dat uw airconditioning in de auto niet goed werkt. Laat uw airco in de garage nakijken. Na een lange winter werd deze lang niet gebruikt en dat kan af en toe problemen veroorzaken. Een te hete auto is geen pretje, dus de lente is de ideale tijd om dit te doen.

8. Voorkom dat uw auto oververhit geraakt door uw koelsystemen te laten nakijken. In de winter is dit niet zo snel een probleem, omdat het buiten toch al koud genoeg is. Komt er althans ook warm weer bij kijken, dan kan uw wagen al gauw overhit raken.

9. Ook uw motorolie en uw oliefilter moet u geregeld laten nakijken. Nadat het koude weer achter de rug is, aan het begin van de lente dus, is dit de ideale tijd om ervoor te zorgen dat uw wagen opnieuw lekker loopt als een goed geoliede machine.

10. Uw remmen laten controleren is ook een echte must. De remmen van uw auto hebben in de winter heel wat moeten verduren op het ijs en met de sneeuw. Laat ze aan het begin van de lente weer checken om na te gaan of alles nog naar behoren werkt.

MediaImage11008 500 500

Ongekend populair zijn ze, de Volvo knuffelelandjes. Super zacht en met een leuke Volvoblauwe hes of broek.
Het geborduurde Volvo Ironmarklogo laat zien dat het échte Volvoelanden zijn. Uit voorraad leverbaar via de webshop.

    
  BarierVolvoForum400
   ZwedenForumtawiboweb
   
   Adverteren
   
   VolvoTech sc banner
   ZWNEDverBanner200
   SwedishCollection
   VolvoDrive
   driven2shine
   
   
   
   

Nu in de webshop !

145-12
#12 Volvo 145
29,50 €

Zoek in onze webshop

Uw mandje

 x 

Winkelwagen is leeg